duradino home

Wattson Solar Plus

 

€182.98

U bevindt zich hier: duradino home /  Watt is energie management? 

Energie Management

Watt is Energie Management?
Energie Management is het monitoren en (automatisch) schakelen van apparatuur in een gebouw of huis. Een Energie Management systeem geeft u de mogelijkheid online rapporten en analyzes te genereren. U ondekt afwijkende waardes direct, doordat het systeem u hiervan onmiddelijk op de hoogte brengt.
Het monitoren/managen van energieverbruik is een continue process, er zijn vele componenten van invloed op het verbruik van energie, bijvoorbeeld: seizoenen, groei/krimp bedrijf, prijs van energie, bewust/onbewust verbruik.

Energie Management:
Meten is Weten! Als je weet wat je verbruikt, kun je stoppen met verspillen en heb je de mogelijkheid om te besparen.
Door het gebruik van energie monitoring/management systemen besparen onze klanten gemiddeld 20% op hun energieverbruik, met uitschieters naar 50%.
Een gemiddelde terugverdientijd van het systeem binnen het jaar.
Real-time meten van gas, water, elektra en opgewekte energie, direct zichtbaar via de webbrowser, of via een iPhone App.
Door inzicht ontstaat bewustwording, door bewustwording ontstaat gedragsverandering.
Een gebouw heeft een energie dashboard nodig, je gaat toch ook niet in een auto rijden zonder dashboard!
Plotselinge veranderingen in uw verbruik of in uw opgewekte energie worden real time zichtbaar en hierdoor worden fouten, problemen en bijvoorbeeld lekken onmiddellijk herkent. Normaal ziet u dit soort afwijkingen pas op uw jaarrekening en dan weet u nog niet waardoor er een afwijkend partoon is!
Afwijkend gedrag, waarde lager of hoger dan normaal, u krijgt een SMS of email en kunt direct actie nemen.
Weet u hoeveel energie u ‘s nachts verbruikt? Real Time Energie Monitoring laat u zien hoeveel energie u ‘s achts verbruikt en door dit inzicht kunt u drastisch op deze verspilling besparen. Tot wel 50% besparing op uw 
achtelijk verbruik is mogelijk.
Door apparatuur actief te schakelen bespaart u. U schakelt niet gebruikte apparatuur uit en aan wanneer u wilt.
Laat uw energieverbruik realtime op uw eigen website zien en integreer energieverbruik eventueel met uw eigen informatie systemen.
Vaak beginnen bedrijven met het implementeren van oplossingen. We gaan verlichting vervangen door LED! Energie zuinige computers etc. Maar hoeveel kost dit en hoeveel bespaart dit eigenlijk? Begin met meten. Meten is weten!


Een aantal voorbeelden waar onze Energie Management toepassingen worden gebruikt:
Zonne energie bedrijven. Hoeveel energie wordt er opgewekt bij klanten? Energie Management wordt gebruikt voor het centraal monitoren en controleren of het zonne energie systeem bij klanten goed functioneert.
Bouwbedrijven. Het inzichtelijk maken van het elektraverbruik op bouwplaatsen. Van geen inzicht hoeveel elektra er op een bouwplaats wordt verbruikt naar real-time informatie en inzicht/controle over de energierekening.
Scholen. Het verbruik en verspilling wordt in kaart gebracht en helpt scholen drastisch op energie te besparen. Leerlingen worden geactiveerd om mee te denken hoe slimmer met energie om te gaan.
Gemeentes. Het centraal monitoren van energieverbruik van de diverse onderdelen van een gemeente. Bewustwording, gedragsverandering, besparen.
Restaurants. Breng verspilling in kaart en brengen en het zetten van baseline. Hoe laten wij zien dat wij niet verspillen?
Fitness Centra. Wordt veel energie verbruikt, maar ook veel opgewekt. Het in kaart brengen van het evenwicht tussen verbruik en opwekken.
Hotels. Het automatisch schakelen van energieverbruik in kamers en algemene ruimtes. Door inzicht wordt er drastisch op energieverbruik bespaard.
Autobedrijven. Wordt er meer energie verbruikt in de showroom of in de werkplaats, waarom wordt er zoveel energie tijdens de nacht verbruikt. Besparing van 35% hebben wij bereikt.